Hoppa till sidans innehåll

RM i Shito-Ryu 9/5

10 MAJ 2015 20:21
För 18e gången i rad anordnades ett riksmästerskap i karatestilen Shito-Ryu, detta är ett mästerskap som denna gång lockade nästan 400 deltagare från 22 klubbar runt om i landet!
  • Skapad: 10 MAJ 2015 20:21

Mästerskapet inleddes med en tyst minut för att hedra bortgången av en av karatevärldens främsta ikoner och vår stilgrundare Yoshimi Inoue. En verkligen rörande stund. 

Karlskogas trupp bestod av fyra tävlande och en coach.

Tävlande:

  • Elvis Le, 9 år
  • Elin Wahlström, 11 år
  • Emilie Le, 13 år 
  • Eva Le, Kadett (14-15 år)

Coach:

  • Alexander Fredriksson

Resultat:

Först ut på denna tävling var Elvis, han tävlade i Kata - barntävlingar är i regel uppdelade i två grupper. "A" för deltagare som tränat mer än två år och "B" för deltagare som tränat mindre än två år. 

Elvis deltog i grupp B - denna grupp var ganska liten och hade totalt 11 delgagare. Elvis gick totalt 3 matcher - samtliga vunna och i finalen möter han en deltagare från Kusano-Ha Älvsjö, denna match vann Elvis med full pott av 5 flaggor! 

Nästa i turordningen var Elin, hon har tränat längre än Elivs och deltog i "A"-gruppen - denna grupp bestod av totalt 15 deltagare (var av en struken).

Elin hade en bra lottning och hamnade direkt i kvartsfinal, denna match var mot en tjej från Värmdö Shito-ryu - denna match vann Elin och säkrade därmed sin plats i semifinalen. 

Nu mötte Elin en stark motståndare från Wakajishi KK, denna match förlorade Elin med 1-4 i flaggor. Hennes motståndare vann sedan finalen mot en deltagare från Bodens KK

Efter Elins grupp var det dags för Emilie - även hon gick i "A"-gruppen som bestod av totalt 16 detagare (var av en struken). Detta var den sista kata-gruppen för barndelan av tävlingen. 

Emilie gick obesegrad in i finalen där hon möter en värdig motståndare från Hässelby KD, i denna final ställde båda upp med samma kata och det var en kampmätning av teknik mot styrka. 

Emilie vinner finalen med rafflade 3-2 i flaggor - en verklig kamp!

Efter detta är det dags för kumite (fighting)!

Efter Emilies final var det Evis tur att kliva upp på mattan igen - denna gång var det dags för kumite (fighting)! I kumite delas åldersgruppen in i två delar - korta och långa. 

Elvis deltog i P9 kort - denna grupp bestod av fem deltagare (var av en struken). Elivs hade tur i sin lottning och hamnade rakt in i semifinalen. 

Denna semifinal bjöd på många fina poäng och en del varningar. Elvis vann denna och avancerade in i finalen.

I finalen möter han en motståndare från Huddinge Shito-ryu KK, denna final vann Elvis överlägset med 8-3. Under matchen delades en del för hårda kontakter och mattflykter ut men vid prisutdelningen så var alla glada! 

Den sista omgången i barndelen för Karlskogas räkning var också en kumitegrupp där Emilie deltog. 

Denna grupp bestod av totalt sex deltagare (var av en struken) - Emilie möter i sin första match en duktig motståndare från Botkyrka Shukokai KK och bjuder på många poängchanser. Större delen av matchen så ligger Emilie under i poäng och efter att matchtiden gått ut så kliver Emilie av mattan med en fjärde plats. 

Efter att barndelen av mästerskapet är klart så tog domarna och tävlingens stab en kortare lunch och mästerskapet fortsatte med den vuxna delen av klasserna. 

Från Karlskoga deltog Eva under klassen "yngre juniorer" i kata.

Eva förlorar sin första match mot en motståndare från Combat Acadamy - samma motståndare går sedan obesegrad till finalen. 

Till skillnad från barnklasserna så har vuxna/kadetter ett återkval - i återkvalet möter Eva en deltagare från Botkyrka Shukokai KK. Dessvärre räcker inte detta hela vägen och förlorar denna med 1-4 i flaggor. En stark insats oavsett - Eva är nöjd med hennes prestationer! 

 

Namn:     Klass:     Resultat:
Elvis Le     Kata P9B     Guld
Elvis Le     Kumite P9 kort     Guld
Elin Wahlström     Kata F11A     Brons
Emilie Le     Kata F13A     Guld
Emilie Le     Kumite F13 kort      
Eva Le     Kata Kadett      

 

WP_20150509_001Karlskogas tävlingstrupp, från vänster: Elvis, Emilie, Eva och Elin

Skribent: Alexander Fredriksson

Klubben informerar

Gradering lördagen 9/6 klockan 10:00. Alla deltagare måste registrera sig till ledare!

Kommande aktiviteter

Inga planerade aktiviteter

Kommande tävlingar

Postadress:
Karlskoga KK - Karate
Tom Fager, Drevstigen 8
69154 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 058625098
E-post: [saknas] Information

Se all info